Kunskap & inspiration
Tillbaka till startsidan

♀Fest på flickadagen!♀

Söndagen den 11 oktober bjöd vi in till stor fest på Skyddsrummet (Stockholm) för att uppmärksamma och fira att det var den internationella flickadagen!

Den internationella flickadagen instiftades år 2011 av FN för att uppmärksamma flickors särskilt utsatta situation i världen. Vi på Flickaplattformen tycker inte att denna dag har fått den uppmärksamhet som den bör ha, därför ville vi se till att ändra på detta! 

Vi bjöd därför in till en stor fest som vi fyllde med god mat och dryck, grym musik, inspirerande talare och allmänt mycket pepp! Våra talare var Jyothi Swahn Bai-aka @enstenhårdjävlabrud, poesi-mästaren Yolanda Bohm, mensaktivisten Agnes Eriksson, Maria Agné- aka @homofunkis, Sagal Yusuf "The Prize of Being Female", Rokibath Alassane som står bakom bloggen rokibath.devote.se och youtube-stjärnan Tora "Sparkles" Pleje. Musiken hjälpte Flickrummet oss med och på scenen stod Dotter, Maxida Märak, Thandiwe och DJ:n Maydar.

Utöver dessa bjöd vi även in Nikki Hanseblad och Ebtisam Ahmed att intervjua barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér. Bland favoritfrågorna var "Hur upplever du macho-kulturen inom politiken?" Dagens unga tjejer vet verkligen vilka frågor man ska ställa!

Med eventet lanserade vi även denna hemsida och vår kampanj #tjejkunnig! Tillsammans med bästa Tora "Sparkles" Pleje vill vi med #tjejkunnig hjälpa vuxna, media och beslutsfattare att bli mer tjejkunniga, genom att lyssna på dem det gäller- tjejerna!

Tack till alla er som var med och förgyllde dagen! 

Bästa hälsningar!

Flickaplattformen